Ekologiset vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan kotimaassa - Dama Design

Missio

Suunnittelijana tavoitteeni on suunnitella kauniita, ajattomia, kestäviä ja ekologisia vaatteita. Pyrin tuomaan kauneutta arkeen eettisesti tuotetuilla, hyvin istuvilla ja laadukkailla tuotteilla. Kuuntelen herkällä korvalla asiakkaitani malliston kehittelyssä, sillä toivon että voimme yhdessä ratkaista haasteita, joita pukeutuminen aina välillä tuottaa. Samalla teemme yhdessä ekotekoja, kun vaatteelle saadaan pitkä ja toimiva käyttöaika.

Ilahduttavan usein asiakas palaakin hankkimaan toisen samanmallisen vaatteen eri värissä tai kuosissa. Siksi klassikkomallit pysyvät naistenvaatemallistossamme.

 

Kuusipeura ja metsän inspiraatio

Dama Design -nimen yritykseni sai vuonna 2005, kun olin lähdössä kollegani kanssa esittelemään painokangasmallistojamme Frankfurtin Heimtextil-messuille. Nimenvaihtoa yritykselle olin miettinyt jo pitkään, lopullisen idean nimeen sain lukemastani Osmo Rauhalan haastattelusta. Hänen teoksissaan esiintyvät ikiaikaiset hirvet ovat osa suomalaista mytologiaa ja perinnettä.  Luonnon ja ympäristön suojelu ja kunnioitus ovat aina olleet minulle hyvin tärkeitä arvoja.

Hirven  (Alces alces) latinan kielinen nimi ei oikein toiminut, joten jatkoin etsimistä. Löysin kuusipeuran, myös kuusihirveksi kutsutun, latinankieliseltä nimeltään dama dama. Hienon suomalaisen metsän kaunis eläin.

Samoilla linjoilla olen jatkanut, mahdollisimman ekologista ja vastuullista tapaa etsien suunnitella ja valmistaa käytännöllisiä, kauniita, pitkäikäisiä sekä laadukkaita vaatteita ja asusteita. Arki- ja työasuissa värit loistavat ja materiaalit tuntuvat hyviltä.

Hyvän olon ja omantunnon pukeutuminen antaa hyvinvointia arkeen ja työhön. Samalla otamme myös vastuuta luonnon ja ympäristön hyvinvoinnista.

Vastuullisin pukeutumisterveisin

Anitta Luukinen
Dama Designin perustaja
CEO / Designer

Matkan varrelta

Paikallista vaatesuunnittelua parhaimmillaan

Dama Designin myymälä Forumiin Start-up- ja teollisuusyritykset ovat jo pitkään hehkuttaneet Lean- tuotantoa, jossa valttina…

Uuden muotoilun yhdistys

Uuden Muotoilun Yhdistys

Dama tekee yhteistyötä Uuden Muotoilun Yhdistyksen kanssa. Yhdistyksen tavoitteena on tehdä turkulaista muotoilua ja muotoiluyrityksiä…